POHOD OKOLI BRESTANICE

V soboto 11. 6. 2022 je Turistično društvo Brestanica v počastitev praznika Krajevne skupnosti Brestanica, organiziralo tradicionalni pohod okoli Brestanice.

Pisana druščina je ob čudovitem vremenu ob katerem so se nam na razglednih točkah ponujali čudoviti razgledi na bližnjo in daljno okolico preživela čudovit dan. Pred začetkom pohoda nas je pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Brestanica Vlado Bezjak, Brestaniški tržani so nas pogostili s čajem, kavo in sladicami. Sledil je vzpon do cerkve sv. Mohorja na Sremiču in Grmado. Pri planinski koči Planinskega društva Videm smo imeli daljši počitek, kjer so predstavniki Turističnega društva Brestanica pripravili zelo okusno malico, ocvrte bezgove cvetove in pečena jajca z ocvirki. Skozi Bučerco in Ponikvo smo se spustili do nekdanjega perišča v Anžah. Krajši počitek ob osvežilnih pijačah in sladicah pri Danici Mirt nam je dal dodatno energijo na zaključni vzpon na Raztez. Tu nam vaščani vsako leto pripravijo kulinarični praznik. Za dobro voljo pa nam zaigrajo tudi na harmoniko. Ob klepetu z domačini, se kar težko poslovimo ob bogato obloženih miz.

Ker je v mesecu juniju ob prazniku Občine Krško zelo veliko dogodkov, smo se odločili, da naslednje leto organiziramo Pohod okoli Brestanice v jesenskem času.

 

                                                                                                                                              Vodja pohoda:
Anton Zakšek