S KOLESOM OKOLI BRESTANICE

V soboto, 18. 06. 2022, je Turistično društvo Brestanica v počastitev praznika Krajevne skupnosti Brestanica organiziralo tradicionalno kolesarjenje okoli Brestanice.

V trgu Brestanica se je zbrala pisana kolesarska druščina. Za najmlajše in njihove spremljevalce smo izbrali ravninsko kolesarsko pot, ki je potekala po urejeni kolesarski poti do Špara na Senovem, sledil je spust nazaj v Brestanico, nato na Rožno, kjer smo se zapeljali na obrežje reke Save,  in mimo gradu Turn in Hidroelektrarne Krško do podhoda pod cesto in železniško progo v Sotelskem. Sledila je vožnja v Brestanico, ki smo jo skozi daljši tunel nekdanje ozkotirne železnice zaključili pri Gasilskem domu.

Starejša skupina je kolesarila skozi vasi, ki so del Krajevne skupnosti Brestanica. Vožnji ob potoku Brestanica skozi Anže in Graben na Gorico sta sledila  zahteven spust in vzpon na Raztez. Nad ribniki Mačkovci smo nadaljevali v Armeško in Brestanico. Po krajšem počitku pri osnovni šoli smo krenili v Dolenji Leskovec, na  Likov vrh, Rožno in ob reki Savi nazaj v Brestanico h Gasilskemu domu.

Tu so nam predstavniki Turističnega društva Brestanica pripravili okusno malico in osvežilne napitke, predstavniki Društva prijateljev mladine Brestanica pa so pripravili delavnice za najmlajše in zelo okusne palačinke. Za varnost na kolesarjenju je skrbelo Moto društvo Ketna.

Dogodek je v vseh pogledih zelo dobro uspel in udeleženci prireditve so navdušeni zagotavljali, da se naslednje leto zopet vidimo.

Vodja kolesarjenja:
Anton Zakšek