Zmagovalni pohod starejših deklic OD Brestanica

Pretekli vikend bo ostal v lepem spominu za igralke OD Brestanica, saj so se uspehi različnih ekip kar vrstili. Najprej je v soboto na ligaški tekmi v Kočevju članska ekipa zapisala novo, 10. zaporedno zmago, potem pa so še starejše deklice v sestavi Nela Zupan, Janja Kvenderc, Ana Vodopivc, Rija Bračun, Klara Uduč, Leja Bizjak, Sofija Glaser in Gabriela Sirovica zmagale obe tekmi na prvem turnirju B lige.

Potem, ko so prvi del sezone st. deklice igrale dobro v svoji skupini, a na trenutke, ko bi morale svojo odločnost pokazati v igri, popustile in izpadle v B ligo, so tokrat na prvem turnirju drugega dela sezone v Kočevju pokazale drug obraz. Igra je bila odločna in nepopustljiva.

V prvi tekmi so se pomerile z domačo ekipo iz Kočevja, kjer so odbojkarice iz Brestanice dobile prve set s 25:9, drugega pa s 25:14 ter tako prvo letošnjo zmago. To jim je dalo nov zagon za naslednjo tekmo, kjer so se pomerile z ekipo ATK Grosuplje II in zopet prvi set dobile brez večjih težav s 25:10. Drugi set so boljšo igro pokazale tudi nasprotnice iz Grosupljega in ob dolgih točkah in z borbenostjo na obeh straneh tako na koncu zasluženo slavile odbojkarice iz Brestanice z rezultatom 25:23.

Končni rezultat:
ŽOK Kočevje : Kostak Elmont 0:2 (9:25; 14:25)
ATK Grosuplje II : Kostak Ekmont 0:2 (10:25; 23:25)

Naslednji turnir st. deklic B lige bo v domači Brestanici v soboto, 8.2.2014, do takrat pa ekipa zaseda 1. mesto na lestvici v svoji skupini.