10. zaporedna zmaga članske ekipe OD Brestanica

Za odbojkaricami OD Brestanice je fantastičen vikend. Začel se je v soboto, 24.1.2015, ko je članska ekipa Kostak Elmonta odšla na gostovanje v Kočevje, kjer si je ekipa iz Brestanice priigrala 10. zaporedno zmago v ligaškem tekmovanju in tako kljub težki tekmi po podaljšanjem setu v tie breaku ostaja OD Brestanica edina neporažena ekipa v svoji skupini.

V ekipi Kostak Elmonta se je poznala odsotnost dveh poškodovanih igralk, podajalke Eve Jurečič, ki okreva po poškodbi prsta, a jo je uspešno in borbeno, s čimer se je dokazala že na prejšnji tekmi, nadomestila Maja Vodopivc. Predvsem blok je bil tisti vzrok, ki je delal največ težav ekipi iz Brestanice. Ob poškodbi kolena blokerke Mateje Grilc je njeno nalogo prevzela mlada Nela Zupan, ki pa je začela neodločeno a z vsako točko stopnjevala svoj prispevek k uspehu ekipe. Borbeno je svojo ekipo v odločilnih trenutkih tekme vodila kapetanka Aleksandra Kožar, kateri pa je s svojimi izjemnimi potezami pomagala igralka na mestu korektorja Tadeja Žarn.

Prvi set so v Kočevju neodločeno in s kar nekaj svojimi napakami začele odbojkarice iz Brestanice in tako so set zasluženo dobile odbojkarice iz Kočevja s 25:19. Drugi set so se tako igralke iz Brestanice zbrale in odločneje zaigrale ter priigrale set z rezultatom 25:22. Tudi tretji set je bil do konca napet, saj je ekipa Kočevja pokazala borbeno igro na vsako žogo in igralke Kostak Elmonta so se morale kar potruditi, da so zaključevale žoge, a na koncu set pripeljale do 25:23. Odbojkarice iz Brestanice so se v četrti set odpravile lahkoverno, kot da so že na robu nove zmage in si z neodločnostjo priigrale 8:3 zaostanka ob prvem tehničnem odmoru. Tako se je nadaljevalo v popolnem krču celotne ekipe vse do rezultata 16:3 ko so še drugič brez dosega ene točke odšle na drugi tehnični odmor. Ob ostrih besedah trenerke in z odločnostjo, da se morajo stvari obrniti, so se zbrale in začele s svojo igro dobivati točke in se približevati ekipi iz Kočevja, a razlika je bila prevelika in kljub temu, da so se uspele boriti in vrnile v igro je bilo prepozno za nadoknaditi in odbojkarice iz Kočevja so dobile četrti set z 25:17. Zadnji, peti set so začele odločeno odbojkarice iz Brestanice do menjave strani, ko so odbojkarice iz Kočevja izenačile in že vodile 13:12. Ob odmoru so se odbojkarice iz Brestanice uspele zbrati in na servis za Brestanico je odšla podajalka Maja Vodopivc, ki je uspešno zdržala pritisk in s svojimi servisi pripeljala set do konca z rezultatom 15:13 in končno zmago za Brestanico 3:2 v setih.

Tako si je ekipa OD Brestanica priigrala novo zmago, ki je bila psihološko ena težjih v sezoni, a toliko bolj zaslužena in v letošnji sezoni samo še potrdila zmagovalno in nepopustljivo miselnost celotne ekipe.

Končni rezultat:
ŽOK Kočevje : Kostak Elmont 2:3 (25:19; 22:25; 23:25; 25:17; 13:15).

Naslednja tekma bo v soboto, 31.1.2014, ob 18:00 uri v domači dvorani OŠ Brestanica.

Veseli vas bomo, da nas obiščete in navijate za naša dekleta. Nasprotnice prihajajo iz Domžal.