PONOVNO PO POTI TRAPISTOV

Turistično društvo Brestanica je v soboto, 7. 5. 2016,  organiziralo pohod Po poti trapistov, ki sodi v sklop Posavskega festivala pohodnih poti. Letošnjega pohoda, ki ga je tudi tokrat vodil Tone Zakšek član TD Brestanica, se je udeležilo devetdeset pohodnikov.

DSC0872

Pot je iz brestaniškega trga vodila mimo cerkve Sv. Petra, skozi Šutno in Kantalon do Gradu Turn, nadalje po obrežju reke Save mimo Železniške postaje Brestanica, do Hidroelektrarne Krško, kjer so skozi podhod pod železniško progo nadaljevali po nekdanji trapistovski cesti mimo trapistovske čokoladnice na Sremič, kjer je bil prvi postanek ob stoletni tisi. Pohodniki so lahko poizkusili znano čokoladno vino Hiše trt, vina in čokolade Kunej. Na najvišji točki Grmadi so jih pogostile članice Aktiva kmečkih žena Sremič, pot pa je naprej vodila do cerkve sv. Mohorja ter po Janezovi poti do Brestanice in mimo hostla Primoža Kozmusa do gradu Rajhenburg, kjer so pohodniki s soncem obsijano, aktivno soboto zaključili z druženjem v kavarni ali na terasi gradu Rajhenburg, ob odličnem golažu gostilne Pečnik.

Hvala tržanom Brestanice, ki so tudi letos pohodnikom postregli s toplimi napitki in pecivom, Hiši vina, trt in čokolade Kunej Brestanica za slastno čokoladno vino, Aktivu kmečkih žena Sremič za vse domače dobrote, ki so jih pripravile in gostišču Pečnik.

Organizatorji ljubitelje aktivnega oddiha v Brestanico vabijo spet v soboto, 4. 6. 2016, na pohod okoli Brestanice, 11. junija pa še na kolesarjenje okoli Brestanice.

Fotografije: Drago B., Stane M.