Pohod okoli Brestanice

P1130976

 

Turistično društvo Brestanica je v soboto, 4. 6. 2016, v sklopu krajevnega praznika KS Brestanica organiziralo pohod OKOLI BRESTANICE. Pohoda se je udeležilo 54 pohodnikov iz Posavja, Velenja in Trebnjega, ki so ob zaključku prejeli tudi priznanja.

Pričetek pohoda je bil ob 8. uri zjutraj na trgu v Brestanici, kjer so pohodnike kot vsako leto pogostili tržani s kavo in čajem. Udeležence je nagovoril predsednik Sveta KS Brestanica g. Vlado Bezjak, napotke za varno pot pa je posredoval g. Anton Zakšek, ki je kot član društva pohod tudi vodil. V prijetnem vzdušju, klepetu in sončnem vremenu so se pohodniki odpravili na pot skozi Šutno, nato po gozdni poti do cerkve Sv. Mohorja na Sremiču, kjer se odpre čudovit pogled na grad Rajhenburg in dolino reke Save.

Po krajšem postanku so nadaljevali pot proti Grmadi, skozi vas Sremič, Bučarco in Ponikve. Na gozdni poti jih je čakalo presenečenje, saj sta g. Jože Zidar in g. Drago Butkovič  v gozdni opravi, za pohodnike pripravila gobovo juho, ki je bila okusna, slastna…. Po okrepčilu so pot nadaljevali do Anž, pred vzponom po makadamski cesti na Raztez so imeli postanek pri Mirtovih,  da so si nabrali moči in potešili žejo. Na Raztezu so domačini za pohodnike pripravili domače dobrote, druženje popestrili z glasbo in dobro voljo. Po daljšem postanku so pohod nadaljevali  do izvira Lokovškega potoka, se sprehodili po neokrnjeni naravi okoli ribnikov, ob Lokvanjskem potoku do kmetije Zakšek, nato po gozdni poti do naselja Dorc. Tudi letos jih je v senco Hiše vina trt in čokolade povabil g. Alojz Kunej ter poskrbel, da so suha grla okusila dobrote njihove hiše. Pred njimi je bil še vzpon na grad Rajhenburg, kjer se je pohod zaključil z okusno obara gostišča Pečnik, sladicami in pijačo kavarne Rajhenburg.

Hvala vsem, ki ste pogostili pohodnike in pripomogli, da je za nami še en uspešen dogodek. Glede na njihove vtise lahko pričakujemo, da se naslednje leto ponovno srečamo.

 

Turistično društvo Brestanica