Najboljša tekma v sezoni OD Brestanici prinesla točko proti prvo uvrščenim iz Celja

Letošnja sezona je za člansko ekipo OD Brestanico malo drugačna, saj se po dveh letih, ko je bila nepremagljiva v 3.DOL center letos srečuje z malo močnejšimi ekipami. Trenutno je na vrhu lestvice ekipa iz Celja, ki je v veliko pogledih nivo višje od ostalih ekip v ligi.

12794625_10154007049403566_6725018171799915268_n V soboto, 27.2.2016 je celjska ekipa prišla v Brestanico odigrati 13.kolo sezone. V ekipi Kostak Elmonta so zato v svojo ekipo poklicali pomoč starejših bivših igralk, ki so v preteklosti igrale v 2.ligi. Tako se je ekipi pridružila Nejka Planinc, ki je zaigrala na mestu korektorja.

Nejka je s svojimi izkušnjami in energijo dala nov zalet in samozavest ekipi, ki je v prvem setu presenetila ekipo iz Celja in tako je ekipa iz Brestanice z odločno igro diktirala potek igre. Prvi set so si tako zasluženo in s popolnoma drugačno igro, ki je bila odločna, hitra, zbrana… priigrale domače igralke z 25:21.

Po prvem setu pa so si domačinke privoščile preveč svojih napak na sprejemu in servisu in tudi napadi niso bili več natančni oz. niso bili tako učinkovit, da bi z njimi dosegale točke in tako je ekipa Celja izenačila na 1:1 v setih in drugi set dobila z 25:18.

Tretji set so se odbojkarice iz Brestanice zopet zbrale in pokazale tako odločno igro kot v prvem setu kar jim je prineslo vodstvo ob drugem tehničnem odmoru z 16:8. Nekaj nezbranosti pa je prineslo nekaj točk Celju a so se na koncu domačinke s pomočjo navijačev uspele zbrati in set pripeljati do konca z 26:24.

V četrtem setu so domačinke začele nezbrano potem pa je sledil še premor med tekmo, ko je bila ekipa iz Celja kaznovana z rumenim in rdečim kartonom, kar pa so igralke Celja obrnile sebi v prid in še bolj pritisnile in tako set dobile z 25:16.

Tie break sta obe ekipi začeli brez večjih tveganj in tako smo bili priča daljšim točkam in požrtvovalni igri na obeh straneh. Ob menjavi strani igrišča je Celje odšlo z točko prednosti 8:7 na drugo stran. Odbojkarice Kostak Elmonta so naredile še dve dobri akciji potem pa se jim je ustavilo in Celje je slavilo z 15:11 v petem setu in končnih 3:2 v setih.

Lahko bi rekli, da je ekipa Kostak Elmonta v danih okoliščinah naredila največ kar je lahko, sicer je nzmanjkala pika na i z zmago, a tako igralke, trenerka kot navijači so bili navdušeni nad prikazanim, saj se je igrala odbojka na nivoju 2.lige, to je tisto kar si je ekipa OD Brestanice želela doseči z pomočjo izkušenj Nejke Planinc. Nejka je dala puncam tako željno motivacijo, saj so si vse igralke v ekipi s takšno predstavo dokazale, da so sposobne konkurirati igri nivoju 2.lige, za katero so se borile dve sezoni zapored.

Sedaj je ekipa en krog prosta, potem pa 12.3.2016, ob 18.uri, v Brestanico prihaja ekipa iz Ljubnega.

Vabljeni!!!