Že tretjič po poti trapistov

cob_1600Turistično društvo Brestanica je v sobotnem dopoldnevu že tretje leto zapored organiziralo pohod Po poti trapistov, ki sodi v sklop Posavskega festivala pohodnih poti. Letošnjega pohoda, ki ga je tudi tokrat vodil Tone Zakšek, se je udeležilo nekaj več kot sto pohodnikov.

Pot je iz brestaniškega trga vodila mimo cerkve Svetega Petra, skozi Šutno in Kantalon do Gradu Turn, nadalje po obrežju reke Save mimo Železniške postaje Brestanica, do Hidroelektrarne Krško, kjer smo skozi podhod pod železniško progo nadaljevali po nekdanji trapistovski cesti mimo trapistovske čokoladnice na Sremič, kjer je bil prvi postanek ob stoletni tisi. Pohodniki so lahko poizkusili liker po trapistovskem receptu ter znano čokoladno vino in čokolado Hiše trt, vina in čokolade Kunej. Na najvišji točki Grmadi so pohodnike pogostile članice Aktiva kmečkih žena Sremič, pot pa je naprej vodila do cerkve sv. Mohorja ter po Janezovi poti do Brestanice in mimo hostla Primoža Kozmusa do gradu Rajhenburg, kjer so pohodniki aktivno soboto zaključili z druženjem ob golažu.

Organizatorji ljubitelje aktivnega oddiha v Brestanico vabijo spet v soboto, 6. junija, na pohod okoli Brestanice, 13. junija pa še na kolesarski izlet okoli Brestanice.