Srednjeveški dan na gradu Rajhenburg

19. avgusta 2017 so se lahko obiskovalci na gradu Rajhenburg za en dan preselili v srednji vek, saj je potekal že 5. Srednjeveški dan, v organizaciji TD Brestanica in Kulturnega društva Svoboda Brestanica.

Predvsem po obnovitvi gradu, si obe društvi prizadevata obuditi grajsko življenje in obiskovalcem ponuditi vpogled v preteklost. Prireditev vsako leto obišče veliko število obiskovalcev in letos, jo je kljub slabšemu vremenu, obiskalo več kot 700.

Srednjeveški dan je prireditev za celotno družino, saj so lahko v popoldanskem delu otroci sodelovali v najrazličnejših delavnicah (srednjeveški plesi, izdelava nakita, mečev, ščitov, spretnostne igre, iskanje zaklada, pisanje z gosjimi peresi …), si ogledali viteški tabor, izdelavo papirja … Večerni del, ki je bil zaradi slabšega vremena malce spremenjen, je tudi to leto ponudil zanimiv srednjeveški program. Z viteškim dvobojem so navdušili vitezi reda Kraljevi Orel, pozdravila je Grajska gospoda Rajhenburška, v goste je prišel Janez Kamniški s spremstvom in lokostrelci iz Turjaka, program pa se je zaključil z ognjenim nastopom Čupakabre.

Se vidimo naslednje leto!