Srednjeveški dan na gradu Rajhenburg

20. avgusta 2016 so se lahko obiskovalci na gradu Rajhenburg za en dan preselili v srednji vek, saj je potekal že 4. Srednjeveški dan, v organizaciji TD Brestanica in Kulturnega društva Svoboda Brestanica.

COB_3921

Predvsem po obnovitvi gradu, si obe društvi prizadevata obuditi grajsko življenje in obiskovalcem ponuditi vpogled v preteklost. Lansko leto je bilo izjemno uspešno, saj je srednjeveški dan obiskalo več kot 500 obiskovalcev, to leto pa je bila presežena številka 600 obiskovalcev.

Srednjeveški dan je prireditev za celotno družino, saj so lahko v popoldanskem delu otroci sodelovali v najrazličnejših delavnicah (srednjeveški plesi, izdelava nakita, mečev, ščitov, spretnostne igre, iskanje zaklada …), večerni del pa je bil namenjen najširšem občinstvu, saj je bil tudi to leto pripravljen zanimiv srednjeveški program. S predstavo na tkanini sta navdušila Trupa Aduta, pozdravila je Grajska gospoda Rajhenburška, v goste je prišel Janez Kamniški s spremstvom, program pa se je zaključil z ognjenim nastopom Čupakabre.

Se vidimo naslednje leto!