Sporočila iz steklenice

img_8929Društvo Naša pesem, ki ga vodi Marko Železnik, je obiskovalce 5. septembra vabilo na poletni koncert Sporočila iz steklenice. Kljub temu, da je bil koncert zaradi neobetajočih vremenskih napovedi prestavljen iz atrija Mestnega muzeja Krško na Grad Rajhenburg, so ljubitelji pete pesmi napolnili grajsko okroglo dvorano.

V akustičnem ambientu so pesmi donele v čistem sopranu Anje Žabkar, barvitem glasu Željke Smičibrada in tenorju Marka Železnika. Zapeli so posamično, v duetu, celo tercetu. Z njimi je zapela tudi Nika Tkalec, ki je pevce sicer spremljala na klavirju, s kitaro pa jih je spremljal Miha Koretič. S prikupno zgodbico o dekletu, ki je v steklenici po morskih valovih fantu poslala svojo izpoved in hrepenenje, pa je poslušalce skozi večer vodila Manca Marinčič.

Kot so raznolika sporočila, ki jih naključni najditelji najdejo v steklenicah, ki jih morski valovi prinesejo iz širnega sveta, tako je bil pester izbor pesmi – od napolitanskih, španskih napevov, popevk,opernih arij do zimzelenih melodij. Vse so odlično zvenele v sozvočju petja, glasbe, akustičnosti dvorane in navdušenih poslušalcev.

Poletni koncert je v času, ko se pravo poletje že poslavlja, obudil spomine na vroča doživetja poletnih dni in z vsem žarom ogrel obiskovalce.

Svoje vtise so potem podoživljali in jih izmenjali v prijetnem druženju v grajski kavarni ob izbrani kapljici vinarja večera – Hiše trt, vina in čokolade Kunej.