Priznanja najbolj urejenim in gostoljubnim v občini Krško in regiji Posavje

ksb1V četrtek, 1. 10. 2015 , je Občinska turistična zveza Krško organizirala podelitev priznanj v sklopu projekta Turistične zveze Slovenije – Moje dežela lepa in gostoljubna. Prireditev je potekala v dvorani v parku v Krškem, z njo smo obeležili tudi svetovni dan turizma.

Program prireditve so oblikovali nastopajoči iz nagrajenih krajev in ustanov: Ženski pevski zbor Femina cantat z Velikega Trna, otroci iz Vrtca pravljica Krško in OŠ Podbočje

Navzoče je nagovoril predsednik OTZ Krško g. Kerin in poudaril pomen projekt Moja dežela lepa in gostoljubna ter se zahvalil občinski upravi in Centru za podjetništvo in turizem Krško za sodelovanje, pa tudi ocenjevalcem in članom delovne skupine OTZ Krško za pomoč pri izvedbi ocenjevanja. Nagrajencem sta priznanja podelila skupaj z županom mag. Miranom Stankom.

V kategoriji središč krajevnih skupnosti je zmagalo Podbočje pred Velikim Trnom in Brestanico, v kategoriji vaških jeder Veliki Trn pred Dolenjo vasjo in Kremenom, v kategoriji vrtcev Centralni vrtec Krško pred Vrtcem Pravljica Krško in vrtcem pri OŠ Adama Bohoriča Brestanica ter v kategoriji bencinskih servisov Petrol Brestanica pred Petrolom Krško in OMV Senovo (izven konkurence je bil najlepše urejen bencinski servis Petrol Zaloke). »Če želimo biti v turizmu uspešni, moramo skrbeti za svoje okolje. Pri tem pa so pomembna takšna ocenjevanja, da smo vsi po malem vključeni v skrb za le kraj,« je poudaril župan Stanko.

Izvedeno je bilo še ocenjevanje na ravni regije Posavje, ki ga je opravila komisija v sestavi Milena Mastnak, Jože Lovenjak in Ivanka Černelič Jurečič. Kot je povedala slednja, vsako leto opažajo večji napredek, mnogo krajev, kjer odkrivajo pomen urejenosti in gostoljubnosti, in še več takšnih, ki pri tem še naprej vztrajajo. V kategoriji izletniških krajev je zmagalo Tržišče pred Artičami in Brestanico.

Veseli smo naših uvrstitev, hkrati pa se zahvaljujemo vsem krajanom in krajankam, javnih ustanovam, prodajalnam, gostinskim lokalom in podjetjem v Brestanici, ki si prizadevajo za urejeno in čisto bivalno okolje.

Turistično društvo Brestanica