“Moja iskanja” – samostojna likovna razstava Jelke Zidarič

V petek, 2. junija 2017, se je v Domu krajanov v Brestanici zbralo veliko ljubiteljev likovnega ustvarjanja na odprtju samostojne likovne razstave z naslovom Moja iskanja avtorice, ljubiteljske slikarke Jelke Zidarič.

Veseli in počaščeni smo v brestaniški Svobodi, da je gospa Jelka tako velikodušno sprejela pobudo o razstavi, ki je kot barvni biserček med prireditvami v počastitev krajevnega praznika in hkrati delček več v mozaiku bogate likovne dejavnosti v Brestanici, ki ima daljne začetke v delu gospoda Staneta Fabjančiča iz časov likovnega kluba KLIK Krško, Samorastnikov na gradu in ki jo s posameznimi likovnimi dogodki skušamo po drobcih nadaljevati.

Človek nosi v sebi skriti dar, ki ob posebni priložnosti počasi pridre na plan v vsej svoji moči in veličini. Za gospo Jelko je ta čas napočil z njeno upokojitvijo, ki je zanjo zaprla uspešno poklicno pot, a na stežaj odprla vrata ustvarjalni slikarski poti, ki jo je popeljala med likovnike Likovnega društva Krško OKO, med domače ustvarjalce, ki jo zvabi na mnoga srečanja, delavnice, kolonije, kjer raste in uspešno išče svoj likovni jaz.

Njena gonilna sila je iskanje lepega, pa naj bo to samoten cvet ali pisan šopek, razgibana pokrajina, množica drobnih motivov v naravi, prijazen nasmeh na licu ali prijateljski stisk roke, vse, kar s svojo posebnostjo ogreje dušo in spodbudi njen slikarski dar. Česar se loti, jo prevzame. In kar jo prevzame, nadgradi do nove popolnosti. Čustveno doživljanje izražajo njene barve, za katere pravi, da so najbolj njene, ne glede na to, kako rada jih v različnih kombinacijah in intenzivnostih uporablja na svojih platnih.

Lepoto, ki jo nosi v sebi, nam je na razstavi podarila s skladno poezijo barv svojih slik, za katere pravi, da so njena iskanja. V iskanjih pa je čar njenega ustvarjanja, tega pa so začutili in občudovali tudi obiskovalci. Bilo je to prijetno druženje, ki ga je obogatila tudi violinistka Jerneja Vakselj.

Razstava bo odprta do 15. junija vsako sredo od 8. do 10. ure in vsak četrtek od 15. do 18. ure. Po dogovoru pa na telefon: 041 299 464.

Foto: Boštjan Marjetič