Vabilo na tradicionalno rekreativno kolesarjenje “S kolesom okoli Brestanice”

S KOLESOM OKOLI BRESTANICE, 22. 06. 2024

 

Čas in kraj odhoda: 9.00, Trg Brestanica

Skupna dolžina poti v km: daljša 24 km in krajša 17 km

Višinska razlika-daljša: 350 m, srednja 50 m

Kratek opis poti:  Zberemo se na trgu Brestanice. Izkušene kolesarje čaka klasična 24-kilometrska pot, za ljubitelje kolesarjenja brez večjih vzponov 17 km dolga pot.

Srednja pot se loči na mostičku preko potoka Brestanica, kjer nadaljujemo naravnost. Pri elektrarni zavijemo na glavno cesto in kolesarimo v smeri Senovega. Pri trgovini Špar zapustimo glavno cesto in kolesarimo po kolesarski poti nazaj v Brestanico, mimo osnovni šole. Tu zavijemo na šolsko pot, do Hostla Primoža Kozmusa. Sledi vključitev na  glavno cesto in po njej kolesarimo na Rožno. Tu zapustimo glavno cesto, se zapeljemo skozi podvoz železniške proge in nadaljujemo po kolesarski poti ob reki Savi. V Sotelskem zapustimo kolesarsko pot se zapeljemo pod železniško progo in nadaljujemo po cesti nazaj v Brestanico. Pri kamnolomu zavijemo v daljši tunel nekdanje ozkotirne železnice in zaključimo s kolesarjenjem pri Gasilskem domu Brestanica.

Daljša pot bo poteka skozi Anže in Graben na Gorico. Sledil bo spust in vzpon na Raztez, od koder bomo pot nadaljevali nad ribniki Mačkovci v Armeško. Sledil bo spust skozi naselje Dorc, mimo Osnovne šole Brestanica in Dolenjega  Leskovca na Likov vrh. Z Likovega vrha se bomo spustili na Rožno in po obrežju reke Save, mimo gradu Turn, mimo železniške postaje skozi daljši tunel nekdanje ozkotirne železnice, prikolesarili do gasilskega doma. Ob zaključku bo sledila  pogostitev s hrano in napitki. Pri varovanju nam bodo pomagali  člani PGD Brestanica in motoristi moto društva.   

Vsi udeleženci morajo na kolesarjenju uporabljati  varnostno čelado.

 

Prijave in informacije: Anton Zakšek, 031 663 319

Zahtevnost poti: srednje zahtevna, lahka

Malica in pijača: ob zaključku

Prostovoljni prispevek: odrastli 10€, otroci 5€

 

                                

                           OPOZORILO: UDELEŽENCI KOLESARIJO NA LASTNO ODGOVORNOST !